BURDUR / MERKEZ - Cumhuriyet İlkokulu

Tarihsel Gelişim

Okulumuz, 30.09.1928 tarihinde  Yenice Mahalle Yavuz Caddesi üzerinde bulunan; Taş Cami'nin ve Yenice  Hamamı'nın karşısındaki iki katlı ve ahşap binada eğitim- öğretime başlamıştır. Mahmut Celal Bey, çalışma arkadaşları, Hürrem Hanım, Sadık Bey, Fazilet Hanım,  Ali Bey ve Zehra Hanımla birlikte çalışmaya başlamıştır. Okulun birinci katında  müdür odası, 1.,2.,3. sınıflar, ikinci katında 4. ve 5.   sınıflar  bulunmaktaymış. Okulun etrafı kerpiç duvarla çevrili ve oyun alanı çok  küçükmüş.  Bina ahşap olduğu için kısa sürede yıpranmış. Okulun öğrenci  aldığı çevre geniş olunca öğrenci sayısına cevap veremez olmuş. 1955  yılında bugün özel eğitim okulu olan bina inşaatı tamamlanmıştır. Eski okul binası,  yeni bina yapılınca açık artırma ile satılmıştır. Şu anda ev olarak  kullanılmaktadır.

1955 yılında öğretime açılan bugün Özel Eğitim Okulu olan bina 2015 tarihine kadar kullanılmıştır. Öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2000  yılında 17 derslikli bu gün kullandığımız bina yaptırılarak hizmete girmiştir. Yapılan bina 2010 yılında depreme karşı güçlendirilmiştir. 2013 yılında 4+4+4 sistemine geçildikten sonra Cumhuriyet İlkokulu olan okulumuz 20 derslikle öğretime ilkokulu olarak devam etmiştir. 2016 yılında öğrenci sayısının azalması sonucu 1956 yılı yapımı 2. binamızı boşaltarak 3. binada öğretime 16 derslik ile öğretime devam etmekteyiz.

Okulumuzda bugüne  kadar Refik AYDIN, Şükrü KORKMAZ, Celal UĞURLU, Mahmut ÖNCEL, Osman AYKUL,  Mehmet TURAN, Mehmet ZAMBAK, Ali Osman ÖZMEN, Abdullah GÖK, Faik İNCE, Tevfik  GÜRSOY, Hamdi KARTAL, Ahmet ŞEN, Sadık CAN, Hacı Ali ÖZDEMİR okul müdürü olarak görev yapmışlardır.

Okulumuz  müdürlüğüne 05/08/2019 tarihinde  Hanife YILMAZ  atanmış ve halen görevini sürdürmektedir

OKULUMUZ17-10-2017

17-10-2017